Min bolig skal være mere miljøvenlig

Jeg har i lang tid overvejet, om ikke det ville være en god idé, hvis jeg begyndte at leve sundere. Både over for mig selv, men også over for miljøet. Og det er altså især miljøet, jeg tænker på. Faktisk findes der mange måder, hvorpå jeg kan gøre noget godt for miljøet, hvis jeg ændrer lidt på mine vaner. Blandt andet er jeg begyndt på at spise mindre kød, fordi jeg så en dokumentar på Netflix, der hedder Cowspiracy.

Og den fik altså virkelig mine øjne op for, hvor meget der egentlig er at lave om på. Ting, som helt grundlæggende vil gøre, at du både selv sparer penge, men også at kloden får forlænget sin levetid. Det kræver dog, at vi løfter i samlet flok, og vi allesammen er enige om, at vi skal gøre noget ved det her.

Noget andet, jeg har implementeret i min hverdag, er, at jeg ikke længere tager bad hver dag. Jeg vasker mig under armene, inden jeg tager afsted om morgenen, men ellers tager jeg et kort bad hver anden dag. Mere skal der ikke til det. Det er degraderet fra at være et moment af nydelse til at være et praktisk moment, hvis funktion udelukkende er at holde mig ren. Og sådan er det.

Samtidig har jeg, som jeg indledte med at fortælle, overvejet kraftigt, om jeg skulle skifte fjernvarmen ud med et pillefyr, der kan fås til en fornuftig pris, som kan holde mig varm — og generelt hjælpe mig med at spare på pengene og hjælpe kloden med at blive et bedre sted at leve.

Ellers sker der ikke så meget lige for tiden. Det er sådan, at jeg godt vil dedikere lidt mere tid til at dyrke mine hobbyer. Der er bare så mange. Tror faktisk, at det første, jeg går i gang med, er at strikke en sweater til min søn.